Over mij
- Patries
- Hobby's ; Taarten, cupcakes en ander lekkers maken en bakken! Fotograferen
Leuke linkjes
Volgers
___________________________________________________________________________________
Recept Kokos vulling
Benodigdheden:
400 ml blikje kokosmelk
125 gram suiker
1/4 theelepel zout
3 eetlepels maizena
125 ml water
1 theelepel vanille extract
1 bakje geraspte kokos
* Verwarm de kokosmelk op een laag vuurtje.
* Los de maizena op in het water en voeg dit bij de warme kokosmelk.
* Voeg suiker en het zout toe.
* Laat op laag vuur pruttelen totdat het de dikte krijgt van yoghurt.
* Voeg de geraspte kokos toe en roer weer tot het iets dikker wordt.
* Als laatste pas het vanille extract.
* Laat de vulling nu helemaal afkoelen in de koelkast, dan is het de juiste dikte voor taartvulling, duurt even! En smullen maar :)
___________________________________________________________________________________
Recept bokkenpootjesmousse
Benodigdheden:
250 ml slagroom, stijf geklopt
1 zakje klopfix
1 pak bokkenpootjes
* Slagroom stijf kloppen met een zakje klopfix.
* Bokkenpootjes verfijnen/ vermalen en door de slagroom heen scheppen en als taartvulling gebruiken.
___________________________________________________________________________________
Recept Merinque schuimpjes
Benodigdheden:
4 eiwitten
200 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
Kleurstof
Smaakstof ( eventueel) naar keuze
Mixer
Bakplaat met bakpapier
Verwarm de oven voor op 100 graden.
* Doe de eiwitten in een kom en ongeveer 2/3e van het suiker, kleurstof en smaakstof.
* Mix het en voeg de rest van het suiker in gedeelten toe.
* 5 minuten op hoge snelheid mixen. Mijn eigen ervaring is soms wel 10 minuten mixen
en het moet zo stijf zijn zodat je de kom op zijn kop kan houden en het in de kom blijft zitten.
* Spuit toeven met een spuitzak en ik gebruik een spuitmondje van Wilton nr 1M.
Laat op de bakplaat met bakpapier wel minimaal 2 cm zitten en spuit ze niet al te hoog.
* Doe ze in de oven en laat ze 80 minuten in de oven staan op 100 graden, et voila :)
Recept Kokos vulling
Benodigdheden:
400 ml blikje kokosmelk
125 gram suiker
1/4 theelepel zout
3 eetlepels maizena
125 ml water
1 theelepel vanille extract
1 bakje geraspte kokos
* Verwarm de kokosmelk op een laag vuurtje.
* Los de maizena op in het water en voeg dit bij de warme kokosmelk.
* Voeg suiker en het zout toe.
* Laat op laag vuur pruttelen totdat het de dikte krijgt van yoghurt.
* Voeg de geraspte kokos toe en roer weer tot het iets dikker wordt.
* Als laatste pas het vanille extract.
* Laat de vulling nu helemaal afkoelen in de koelkast, dan is het de juiste dikte voor taartvulling, duurt even! En smullen maar :)
Chocoladetaart met kokosvulling |
Recept bokkenpootjesmousse
Benodigdheden:
250 ml slagroom, stijf geklopt
1 zakje klopfix
1 pak bokkenpootjes
* Slagroom stijf kloppen met een zakje klopfix.
* Bokkenpootjes verfijnen/ vermalen en door de slagroom heen scheppen en als taartvulling gebruiken.
___________________________________________________________________________________
Recept Merinque schuimpjes
Benodigdheden:
4 eiwitten
200 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
Kleurstof
Smaakstof ( eventueel) naar keuze
Mixer
Bakplaat met bakpapier
Verwarm de oven voor op 100 graden.
* Doe de eiwitten in een kom en ongeveer 2/3e van het suiker, kleurstof en smaakstof.
* Mix het en voeg de rest van het suiker in gedeelten toe.
* 5 minuten op hoge snelheid mixen. Mijn eigen ervaring is soms wel 10 minuten mixen
en het moet zo stijf zijn zodat je de kom op zijn kop kan houden en het in de kom blijft zitten.
* Spuit toeven met een spuitzak en ik gebruik een spuitmondje van Wilton nr 1M.
Laat op de bakplaat met bakpapier wel minimaal 2 cm zitten en spuit ze niet al te hoog.
* Doe ze in de oven en laat ze 80 minuten in de oven staan op 100 graden, et voila :)
Abonneren op:
Posts (Atom)