Over mij
- Patries
- Hobby's ; Taarten, cupcakes en ander lekkers maken en bakken! Fotograferen
Leuke linkjes
Volgers
dinsdag 31 mei 2011
Ook dit recept heb ik van internet:
Benodigdheden:
- Een zak van 300 gram marshmallows
- 2 bussen poedersuiker (500 + 250ml en extra nodig)
Werkwijze:
Je doet de zak marshmallows in een magnetron bak/schaal en doet hier 2 eetlepels water bij.
Ongeveer 45 sec (600 watt magnetron).
Als je een kleur wilt doe je er wat kleurstof bij, in mijn geval hoefde het niet omdat het geen witte marshmallows waren maar roze-wit wat het een mooi licht kleurig roze geheel maakte.
Dan roer je het met een vork door en als het allemaal gesmolten is doe je er 500 ml poedersuiker bij en blijf je zo goed als het kan doorroeren met een vork. Hierna gooi je er nog eens 250ml poedersuiker door en weer roer je het door tot het dikker wordt.
Dan doe je alles op je met poedersuiker bestrooide werkblad en ook poedersuiker op je handen! Dan kneed je langzaam het fondant tot een bal. Let wel, voeg steeds poedersuiker toe zodat het een stevige bal wordt. Ik heb de bal in 2-en gedaan en dit in vershoudfolie gewikkeld en met elastiekjes dicht gemaakt.
Hierdoor kun je het langere tijd bewaren en droogt het niet uit. Dacht werkelijk dat het me niet zou lukken maar als je alles goed opvolgt is het piece of cake! Het weekend ga ik ermee werken, ben dan ook zeer benieuwd!
Benodigdheden:
- Een zak van 300 gram marshmallows
- 2 bussen poedersuiker (500 + 250ml en extra nodig)
Werkwijze:
Je doet de zak marshmallows in een magnetron bak/schaal en doet hier 2 eetlepels water bij.
Ongeveer 45 sec (600 watt magnetron).
Als je een kleur wilt doe je er wat kleurstof bij, in mijn geval hoefde het niet omdat het geen witte marshmallows waren maar roze-wit wat het een mooi licht kleurig roze geheel maakte.
Dan roer je het met een vork door en als het allemaal gesmolten is doe je er 500 ml poedersuiker bij en blijf je zo goed als het kan doorroeren met een vork. Hierna gooi je er nog eens 250ml poedersuiker door en weer roer je het door tot het dikker wordt.
Dan doe je alles op je met poedersuiker bestrooide werkblad en ook poedersuiker op je handen! Dan kneed je langzaam het fondant tot een bal. Let wel, voeg steeds poedersuiker toe zodat het een stevige bal wordt. Ik heb de bal in 2-en gedaan en dit in vershoudfolie gewikkeld en met elastiekjes dicht gemaakt.
Hierdoor kun je het langere tijd bewaren en droogt het niet uit. Dacht werkelijk dat het me niet zou lukken maar als je alles goed opvolgt is het piece of cake! Het weekend ga ik ermee werken, ben dan ook zeer benieuwd!
De bal marshmallowfondant klaar |
Resultaat verpakt en luchtdicht |
Labels:
Blog
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 reacties:
Bedankt voor het recept en de werkwijze.
Ik ga er zeker gebruik van maken morgen :)
Groetjes,
Krista
Dank je wel, het is niet moeilijk maar persoonlijk vind ik het moeilijk uit te rollen, veert terug zeg maar.
Succes!
Groetjes,
Patries
Een reactie posten