Over mij

Mijn foto
Patries
Hobby's ; Taarten, cupcakes en ander lekkers maken en bakken! Fotograferen
Mijn volledige profiel tonen

Volgers

maandag 27 juni 2011
Omdat de barbietaart ineen gezakt was en ik gisteravond (laat) een appelkruimelvlaai gebakken had, kon ik het niet laten daarna een biscuitje te bakken.  Eieren in heet water leggen werkt perfect! Met het mixen zag je al dat het luchtiger werd. De taart rees hoog, net over de hoge pan dus ik was helemaal blij! Ondertussen ben ik mijn nieuwe wilton mold gaan proberen. Heb oud roze marsepein gekleurd en ben de randen gaan maken, 4 stuks en daarna gestopt gezien het al rond 2 uur in de nacht was!
Ben lekker naar bed gegaan en vanmorgen de taart gevuld, het was bloedheet vandaag dus ook in huis en heb even voor een 'Veilige' vulling gekozen: vanille botercreme met viervruchten jam (wat is dat lekker trouwens zeg!) Hij was hoog en recht! Kies er tegenwoordig voor met een spuitzak te werken met de botercreme, en vandaag ook streepjes aan de zijkant van de taart gedaan zodat het makkelijker uit te smeren is. In de koelkast gezet en ben de laatste dingen gaan maken voor de taart. Na 2 uur nog een laagje botercreme gedaan en weer de koelkast in.
Heb bovenop wit marsepein gedaan met daarop pearl dust over de gehele taart en toen de decoratie aangebracht. De kleur daarvan is oud roze maar helaas zie je dat niet goed. Ben heel blij met dit perfecte taartje! Zus komt hem morgen halen, voor haar omdat de barbietaart mislukte...
Wilton mold

Bovenkant taart

Zijkant taart

1 reacties:

bep zei

deze is ook heel mooi

Bezoekersteller

Google Translator

Archief